Danske Projekter

My Danish progress and work to be published here…

Huset der kaldte sig Oskar

Huset der kaldte sig OskarOskar er et hus, bygget i 1911.  Huset ligger på landet og blev først ejet af en landmand og kone.

Huset husker de gamle dage, og fortæller om de mennesker der har boet der.  Huset taler mest om den nuværende familie.  Forældrene hedder Svend og Hanne.  De har 3 børn – Marie, Eskil og Iben.  Svend har moderniseret huset en masse.  Huset har nu kun moderne ting, elektrisk lys, elektrisk udstyr og  nye værelser oppe på det gamle loft.

Familien fejrer jul sammen og Oskar fortæller om deres traditioner.

Oskar er bekymret over, at hele familien vil forlade det en dag.  Men Hanne tænker hemmeligt på at de skal blive plejeforældre og starte en rideskole…

Jeg synes at historien var meget lang og lidt kedelig.  Det tog et stykke tid at læse bogen.  Jeg kæmpede med nogle af ordene.

Brev til en vejleder

Jeg er en arbejdsløs engelsk pige, der bor i Danmark.

Jeg gik ud af skolen som 16 årig og begyndte at arbejde for Brandvæsenet, som assisterende teknisk tegner og kontorassistent.  Jeg har bestået min grunduddannelseseksamen, men gik ikke på universitet.

Jeg tog nogle erhvervsuddannelser på arbejdet.  Dette omfattede: en ITIL eksamen, et forsikringsselskabseksamen, lærte at undervise engelsk til udlændinge og et par andre kurser.  Jeg har arbejdet som en kontoradministrator, personlig assistent og IT-supporter.

Jeg ved ikke hvad jeg kan gøre i Danmark, da der ikke er mange arbejdspladser jeg kan ansøge om.  Jeg har ikke haft meget held med mine ansøgninger hidtil.

Isvinter – af Kirsten Kirch

IsvinterBogen handler om en mand ved navn Torben.  Han er skilt fra sin kone.

En dag kører Torben hjem fra besøg hus sine forældre.  Men det er snestorm.   Torbens bil kører fast i sneen på en lille vej.  Han er ikke alene.  Efter ham kører Henriette.  Hendes bil kører også fast i sneen.

Det er meget koldt og mørkt.  De finder et hus med et gammelt ægtepar.  Ægteparret giver mad til Torben og Henriette og lad dem sover i deres hus.  Torben kan godt lide Henriette.  Men næste dag tager de deres biler og kører til deres egne hjem.

Torben bliver gode venner med ægteparret og de hjælper ham med at se Henriette igen.  Så, måske kan de få en fremtid sammen.

Bog Rapport – Jeg elsker dig (Kirsten Ahlburg)

Bogen handler om en mand ved navn Ole.

Han blev skilt for 2 år siden.  Oles ex kone (Lene) forlod for en anden mand.  De har en søn (Rune) og Olie ser ham hver anden weekend.

Ole er meget ensom og savner en kæreste.  Så, sætter han en annonce i avisen.  Måske kan han finde en dejlig kvinde der.  Jonna ser Oles annonce og sender ham et billede af sig selv og et brev.  De kan begge lide at spille klaver og lytte til musik.

Derefter, møder Ole Jonna, som han godt kan lide.  Hun har også en lille dreng, Kim.

Oles ex kone går jaloux og vil gerne have Ole tilbage.  Hun giver ham et valg – hende eller Jonna!  Ole vælger Jonna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s